#MoesTuinMaaltjes – wortel

Of je worteltjes lust…

 

FullSizeRender-2

 

In de Buurttuin, waar ik met verschillende groepen kinderen en ouders aan het moestuinieren ben, lopen dit jaar wel heel veel konijnen rond. Afgelopen week telde ik na het schapen voeren wel 25 konijnen in het zonnetje op het Dakpark. En die weten de weg naar de moestuintjes in de Buurttuin natuurlijk zo te vinden. De eerste drie hebben zich er al permanent gevestigd. Heel schattig natuurlijk, die huppende konijnen, ik zou er graag een paar vangen voor dochter E. voor in eenhok thuis. Maar ik vrees voor al het versgezaaid groen dat straks de kop op gaat steken. Ik zie nu al die teleurgestelde gezichtjes voor me van die kinderen bij de kaal gegeten snijbiet, of opgegraven worteltjes… Binnenkort dus weer een klusdagje plannen met de buurtbewoners om een hek van kippengaas om alle tuintjes heen te plaatsen. Wat dat betreft zijn de #moestuintjes een stuk makkelijker…

 

dakpark

 

Heb jij ook nog wat wortels over van dat lekkere #moestuinmaaltje met zoetgevooisde wortelen van afgelopen week? Maak dan met dat restje nog snel deze superlekkere en gezonde wortelsmoothie!  En het loof? Deze week hoorde ik de tip om het te gebruiken als peterselie over je eten, klinkt goed toch?!

 

FullSizeRender

 

 

Wortel-appel-gembersmoothie

INGREDIËNTEN

  • 3 à 4 wortels
  • 3 appels
  • 2 cm gember (of naar smaak)

BEREIDING

  • Boen de wortels schoon
  • Snij de appels in vieren
  • Schil de gember
  • Stop alles na elkaar in de sapcentrifuge, roer even door drink snel op!

 

Ook lekker met sinaasappelsap, extra leuk voor koningsdag, samen met een oranjetompoes. Nu al zin in!

 

gijswortel

Meer lezen over moestuinieren?

Elke donderdag mijn nieuwe #MoestuinMaaltje mét kweekweetje (inclusief printable om te printen en bewaren!): www.dianavanewijk.nl

Wil je meer slimme kweekweetjes? Volg me op mijn blog: www.meriambeek.nl
En voor inspiratie voor lekkere #moestuinmaaltjes kijk je op mijn Pinterest bord.

En als bonus: Marlis (die ook het prachtige printable recept maakte, deelt elke week op haar blog mooie printables van groenten: www.letterhand.com

 

Diana van Ewijk, Marlis Zimmermann en ik hebben de handen inéén geslagen om ervoor te zorgen dat die 44 miljoen (!) mini-moestuintjes die Albert Heijn weg heeft gegeven echt opbloeien en tot lekker maaltje worden verwerkt.

Want wat moet je anders met die bossen peterselie en die bergen radijs? Een #moestuinmaaltje maken natuurlijk!