Tuin ‘De Nieuwe Buren’

Dit is hoe het allemaal begon: de tuin van ‘De Nieuwe Buren’ in Spangen, waar ik sinds 2008 woon.

Deze tuin was opgeleverd als stenige stadse tuin, met maar weinig groen. Samen met een aantal actieve buren hebben we een plan bedacht voor een meer weelderige wilde bloementuin, met zonnig terras en veel speel- en ontdekplekken voor de vele kinderen die hier wonen. Met een aanmoedigingsprijs van de Groene Loper 010 en een Delfshavense Duit was het mogelijk om deze tuinmetamorfose in 2012 te ondergaan. Samen met Stadstuinier Ilya en Frits van Groenling hebben we stenen verwijderd, nieuwe paadjes gelegd, terras aangelegd en vele honderden plantjes geplant.

Met als resultaat een groene oase waar heel veel meer gebruik van wordt gemaakt.

 

Om het onderhoud  met bewoners nog makkelijker te maken en in alle seizoenen even veel te kunnen genieten van een bloeiende tuin hebben we in 2014 nog een aanpassing in de beplanting gerealiseerd, samen met Tuinatelier Herman en Vermeulen.