Water in Spangen

Water in Spangen is een samenwerking tussen bewonersinitiatief Natuurlijk Spangen, Hoogheemraadschap Delfland en Watersensitive Rotterdam. In dit project zetten ons niet alleen in voor meer groen maar vooral voor meer blauw in Spangen en organiseren activiteiten om bewoners bewust te maken van de gevolgen van de klimaatverandering en wat zij er zelf aan kunnen doen.

Met kleine projecten als regentonnen voor de buren of een groen-blauw speelpleintje op een straathoek, maar ook met grotere projecten zoals een groen-blauw schoolplein bij de Al Ghazalischool of een watertuin bij kinderdagverblijf De Kasteeltuin.

En de Urban Waterbuffer, de samenwerking van gemeente Rotterdam, Field Factors, KWR Water, Hoogheemraadschap Delfland, Evides en Sparta.

Naast het koppelen van de ideeën heeft Water in Spangen ook gezorgd voor de feestelijke opening voor de buurt, een spetterend feest!

https://fieldfactors.com/nl/uitgevoerde-projecten/urban-waterbuffer-spangen

https://www.tkiwatertechnologie.nl/proeftuinen/urban-waterbuffer-spangen/