#MoesTuinMaaltjes – achter de schermen

Daar zit je dan, met je goeie ideeën en altijd overal enthousiast op in gaan…

Buurvrouw/schoolpleincollega/moeder-van-vriendin-van-dochter E. Diana vroeg me een tijdje terug of ik niet eens wilde gastbloggen, bijvoorbeeld met een lekker snel recept. Leuk, dacht ik, om eens een maandje te proberen, en zo bleek het ook te zijn. Elke woensdagmiddag en – avond wel een beetje stress om de DonderDagHap op tijd af te hebben. Voor een paar leuke foto’s en natuurlijk de juiste toon, mét de hulp van de hele familie. Maar ik had (en nog steeds) er reuze lol in!

IMG_0294

En zo kwam van het een het ander…

Want als ondernemer in het groen die het leuk vind om te koken, vooral ook met kinderen, kwam het idee op om samen iets met die AH-moestuintjes te doen. Een lekker recept, makkelijk om met kinderen te maken (of tenminste samen te eten) en mét wat extra tips om te kweken. Want hoe leuk die potjes ook zijn, bedoeld om er van te oogsten zijn ze niet. Tenminste, te concluderen uit de gebrekkige informatie. Want dat radijsjes en wortels het best gelijk buiten op de juiste plek gezaaid moeten worden, omdat bij het verpotten de kans groot is dat het plantje beschadigd, dat staat niet in het boekje of de wikkel om het potje. Of dat voorzaaien het beste gaat in een lichte, niet al te warme ruimte (max 15C). En de kans op een volgroeide aubergine en paprika in ons koude kikkerlandje is ook niet erg voor de hand liggend…

Daarom een leuke uitdaging voor mij (ook niet zo’n enorme moestuintijger) om lekkere recepten en kweekweetjes te zoeken en mijn eigen moestuin-ervaringen te delen!

Komende 20 weken dus, elke week een nieuw recept, met kweektips voor een nieuwe poging (de eerste serie moestuintjes ligt waarschijnlijk al deels op de composthoop, vanwege dunne sliertjes, uitgedroogd of beschimmeld… gelukkig heb ik er nog een boel reserve!)

Morgen groente nr 1: Radijs!

Meer lezen over moestuinieren?

Elke donderdag een nieuw #MoesTuinMaaltje mét kweekweetje (inclusief printable om te printen en bewaren!): www.dianavanewijk.nl

Wil je meer slimme kweekweetjes? Volg  op mijn blog: www.meriambeek.nl
En voor inspiratie voor lekkere #moestuinmaaltjes kijk je op mijn Pinterest bord.

Ook de moeite waard: Marlis (die ook het prachtige printable recept maakte, deelt elke week op haar blog mooie printables van groenten: www.letterhand.com

Diana van Ewijk, Marlis Zimmermann en ik hebben de handen inéén geslagen om ervoor te zorgen dat die 44 miljoen (!) mini-moestuintjes die Albert Heijn weg heeft gegeven echt opbloeien en tot lekker maaltje worden verwerkt.

Want wat moet je anders met die bossen peterselie en die bergen radijs? Een #moestuinmaaltje maken natuurlijk!